Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA a fost un act de ‘război hibrid’ (Rex Tillerson)

Publicat:

Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA din 2016 a fost un act de ‘război hibrid’ din partea Moscovei, a declarat marţi secretarul american de stat Rex Tillerson, potrivit AFP, conform agerpres .

Preşedintele Donald Trump “a spus clar în mai multe rânduri că două ţări ca Rusia şi SUA nu-şi pot permite să nu aibă o relaţie productivă, însă în prezent nu este cazul şi ştim cu toţii de ce”, a spus el la o reuniune în faţa funcţionarilor Departamentului de Stat, făcându-şi bilanţul ca şef al diplomaţiei americane.


“Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina”, şi, “prin intermediul unui război hibrid”, “a ales să se amestece în procesul democratic de aici şi apoi şi din alte ţări”, a atras el atenţia.

Citește și : Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un ACCIDENT în vestul Kenyei

Rugat să precizeze dacă şi Casa Albă împărtăşeşte această viziune privind ingerinţa Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: “El este secretarul de stat şi el a spus-o”.

Expresia ‘război hibrid’ este de obicei folosită pentru a descrie operaţiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale şi a dezinformării, precizează AFP.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influenţeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice şi printr-o amplă campanie de propagandă.

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea şi suspiciunile privind o înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet O femeie de 41 de ani din Republica Moldova, care lucra medic stomatolog în orașul Brăila...

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.