X

Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA a fost un act de ‘război hibrid’ (Rex Tillerson)

Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA din 2016 a fost un act de ‘război hibrid’ din partea Moscovei, a declarat marţi secretarul american de stat Rex Tillerson, potrivit AFP, conform agerpres .

Preşedintele Donald Trump “a spus clar în mai multe rânduri că două ţări ca Rusia şi SUA nu-şi pot permite să nu aibă o relaţie productivă, însă în prezent nu este cazul şi ştim cu toţii de ce”, a spus el la o reuniune în faţa funcţionarilor Departamentului de Stat, făcându-şi bilanţul ca şef al diplomaţiei americane.

“Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina”, şi, “prin intermediul unui război hibrid”, “a ales să se amestece în procesul democratic de aici şi apoi şi din alte ţări”, a atras el atenţia.

Citește și : Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un ACCIDENT în vestul Kenyei

Rugat să precizeze dacă şi Casa Albă împărtăşeşte această viziune privind ingerinţa Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: “El este secretarul de stat şi el a spus-o”.

Expresia ‘război hibrid’ este de obicei folosită pentru a descrie operaţiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale şi a dezinformării, precizează AFP.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influenţeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice şi printr-o amplă campanie de propagandă.

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea şi suspiciunile privind o înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă.

Tags: Casa Albarăzboi hibridRex TillersonSUAucraina
Categorii: Știrile zilei