X

Ingredientele pentru apariţia vieţii pe Pământ au venit din spaţiu, sugerează eşantioanele prelevate de pe asteroidul Ryugu

Doi compuşi organici esenţiali pentru organismele vii au fost descoperiţi în probe prelevate de pe asteroidul Ryugu, ceea ce susţine teoria conform căreia unele ingrediente cruciale pentru apariţia vieţii au ajuns pe Pământ odată cu rocile din spaţiu, cu miliarde de ani în urmă, transmite Reuters, potrivit agerpres

Oamenii de ştiinţă au anunţat marţi că au detectat uracil şi niacină în roci prelevate de sonda Hayabusa2 a Agenţiei spaţiale japoneze din două locaţii de pe asteroidul Ryugu, în 2019.

Citește și : Kyriakos Mitsotakis anunţă luna alegerilor din Grecia

Uracilul este una dintre substanţele prezente în acidul ribonucleic (ARN), o moleculă ce conţine informaţii pentru “construcţia” şi funcţionarea organismelor vii. Niacina, numită şi vitamina B3 sau acid nicotinic, este vitală pentru metabolismul acestora.

Mostrele de pe Ryugu, cu aspect de moloz de culoare gri închis, au fost transportate 250 de milioane de kilometri înapoi pe Pământ unde au ajuns într-o capsulă sigilată ce a aterizat în 2020 într-o zonă îndepărtată din Australia. Ele au fost ulterior analizate în Japonia.

Citește și : Varşovia spune că axa Rusia-China este periculoasă

Tags: Hayabusa2pamantRyuguspaţiu
Categorii: Știrile zilei