X

Ingredientul care te scapă de țânțari. Îi respinge imediat, nu se vor mai apropia de tine

Ingredientul care te scapă de țânțari. Îi respinge imediat, nu se vor mai apropia de tine

Țânțarii sunt cele mai enervante insecte. Pe lângă faptul că ne distrug somnul, înțepăturile lor pot transmite boli fatale. Un ingredient ieftin și banal îi va alunge definitiv din locuința ta.

Fără îndoială, țânțarii se numără printre cele mai neplăcute insecte. În ciuda dimensiunilor lor mici, țânțarii provoacă boli periculoase, motiv pentru care trebuie mereu să scăpați de ei.

Prezența lor ar putea fi redusă sau chiar eliminată cu un ingredient pe care îl aveți cu siguranță în casă. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Iată 3 metode ingenioase prin care puteți scăpa de țânțari folosind acest ingredient:

  • Bicarbonat de sodiu și apă

Tot ce trebuie să faceți este să diluați o lingură de  bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Odată amestecat, turnăm preparatul într-o sticlă cu pulverizator.

În cele din urmă, răspândim formula la intrările principale ale casei pentru a forma o barieră de protecție invizibilă împotriva țânțarilor .

  • Bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale

În ceea ce privește a doua variantă, ceea ce vom face este să amestecăm bicarbonatul de sodiu cu orice ulei esențial îți place. Cu toate acestea, parfumurile precum citronela și lavanda combat în mod eficient prezența țânțarilor în interiorul casei.

Citește și: Peste 70 de acte normative au fost adoptate luna trecută

Pentru a prepara această soluție, punem într-un recipient o lingură de bicarbonat de sodiu și uleiul vostru aromat preferat, după care îl vom lăsa în grădină sau pe balcon, dacă stați la bloc.

  • Crema de bicarbonat de sodiu

Este o altă soluție alternativă care nu numai că încearcă să sperie țânțarii , dar ar putea calma mușcăturile enervante. Pentru a face acest lucru, într-un recipient, pregătim o pastă pe bază de bicarbonat de sodiu și apă.

După ce se formează un amestec uniform, îl aplicăm direct pe piele, îl lăsăm să stea câteva minute și îl îndepărtăm cu apă caldă. Ar trebui să calmeze intensitatea mușcăturilor de țânțari și să oprească mâncărimile.

Tags: Ingredientînțepăturitantari
Social