Inima singurei regine a Franţei care a fost încoronată de două ori, furată dintr-un muzeu

Publicat:

O casetă din aur din secolul al XVI-lea, ce conţine inima singurei femei care a fost încoronată regină a Franţei de două ori, a fost furată dintr-un muzeu din Nantes, a anunţat cotidianul britanic The Telegraph, citat de Xinhua, potrivit agerpres.

Publicaţia britanică a anunţat într-un articol publicat duminică în ediţia sa online că acel relicvar cu diametrul de 15,24 centimetri în care se afla inima reginei Anne de Bretania a fost furată de autori necunoscuţi care au pătruns pe o fereastră în Muzeul Thomas-Dobree din Nantes, weekendul trecut.


Citeşte şi: Donald Trump mai pierde un om-cheie la Casa Albă

Regina franceză a fost înmormântată în Saint Denis, în apropiere de Paris, după moartea sa petrecută în 1514, însă inima ei a fost depozitată într-o criptă a familiei sale în Nantes, pentru a arăta loialitatea suveranei faţă de provincia franceză Bretania.

Relicvarul, decorat cu o coroană din aur însoţită de nouă crini, un motiv decorativ asociat regalităţii, este considerată o capodoperă. Caseta era expusă în acel muzeu de peste 130 de ani.

Furtul a stârnit un val de nemulţumire în rândul opiniei publice franceze.

Vezi şi: O prostituată de lux, care ameninţa cu dezvăluiri explozive, este judecată în Thailanda

Philippe Grosvalet, preşedintele departamentului Loire-Atlantique, care deţine muzeul menţionat, a spus că hoţii “au atacat patrimoniul nostru comun” prin furtul unui obiect “de o valoare inestimabilă”.

Anne de Bretania (25 ianuarie 1477 – 9 ianuarie 1514) este singura femeie care a deţinut de două ori titlul de regină consoartă a Franţei, în urma căsătoriilor sale cu regii Carol al VIII-lea şi Ludovic al XII-lea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.