X

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, cel mai mare eveniment televizat din istorie

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie: se estimează 4,1 miliarde de telespectatori, informează mediafax.

Funeraliile vor depăși ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 1996 de la Atlanta, văzută de 3,6 miliarde de oameni, și înmormântarea Prințesei Diana, văzută de 2,5 miliarde de spectatori, scrie Repubblica.

Citește și : Von der Leyen îi sfătuieşte pe eurodeputaţii nemulţumiţi de creşterea preţului la energie să-şi trimită facturile la Moscova

Miercuri, porțile de la Westminster Hall au fost deschise pentru a permite publicului să îi prezinte omagiile Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul rămâne aici până în dimineața înmormântării, în 19 septembrie, potrivit The Guardian.

Sicriul Reginei a fost adus la Westminster Hall într-o procesiune de la Palatul Buckingham în această după-amiază.

Începând cu ora 17.00 (ora 19.00, ora României), se formase o coadă de 3,8 km, pentru că sute de oameni stau la rând pentru a intra în sala unde este depusă Regina, să îi aducă un ultim omagiu.

Citește și : Comisia Europeană va propune mai multă flexibilitate în reducerea datoriei

Peste 110.000 de persoane au semnat o petiție pentru instituirea “Zilei Reginei Elisabeta a II-a”, o sărbătoare publică dedicată memoriei Reginei Elisabeta, informează presa britanică.

Tags: atlantaDianaElisabeta a II-aWestminster Hall
Categorii: Diaspora