X

Însărcinatul cu afaceri al Eritreei în Olanda a fost expulzat după ce a fost declarat persona non grata

Însărcinatul cu afaceri al Eritreei în Olanda a fost declarat persona non grata şi expulzat din această ţară, a anunţat miercuri ministrul de externe olandez Halbe Zijlstra, relatează DPA şi AFP.

Măsura luată împotriva diplomatului expulzat se referă la o taxă pe care autorităţile din Eritreea încearcă să o impună imigranţilor eritreeni în Olanda, se arată într-o scrisoare trimisă de ministrul olandez parlamentului, conform agerpres .

Ministrul a afirmat că doreşte să trimită un ‘puternic mesaj diplomatic’ despre aşa-numita ‘taxă pentru diaspora’, care, a afirmat el, a fost plătită de imigranţi eritreeni în condiţii de ‘intimidare şi forţă’.

Citește și : Grupul social-democrat o felicită pe Viorica Dăncilă pentru numirea ca nou prim-ministru al României (Gianni Pittella)

Potrivit postului de radio olandez Argos, diplomaţi eritreeni aflaţi la post în Olanda forţează solicitanţi de azil din Eritreea să plătească respectiva taxă, ce reprezintă 2% din veniturile lor.

De asemenea, acestor imigranţi li s-au eliberat documente importante de către ambasada Eritreei numai după ce au semnat o declaraţie în care ei afirmă că regretă că şi-au părăsit ţara natală, mai menţionează postul de radio citat.

Reprezentantul eritreean la Haga a fost convocat la Ministerul de Externe olandez, dar potrivit scrisorii adresate de ministrul Zijlstra el nu a manifestat nicio intenţie de a pune capăt acestei practici. Aproximativ 20.000 de eritreeni locuiesc în prezent în Olanda.

Tags: ambasadadiasporaEritreeaimigrantiolandapersona non grata
Categorii: Diaspora