X

Inspectoratul de Stat al Muncii: În luna mai, au fost descoperite cazuri de muncă nedeclarată la 30 de companii

Inspectoratul de Stat al Muncii: În luna mai, au fost descoperite cazuri de muncă nedeclarată la 30 de companii

În luna mai, Inspectoratul de Stat al Muncii a efectuat controale la 189 de companii. În urma acestor verificări, s-au descoperit cazuri de muncă nedeclarată la 30 de companii, implicând un total de 140 de persoane care lucrau ,,la negru”.

Statisticile MMPS arată că fiecare a 4-a persoană din populația angajată activează informal în Republica Moldova, fiind create distorsionări pe piața muncii și inechități sociale și economice, potrivit ziuadeazi.md.

În acest context, Inspectoratul își continuă eforturile de a asigura respectarea legislației muncii și protecția drepturilor angajaților.

„MMPS și-a consolidat eforturile pentru reorganizarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii, astfel încât să faciliteze activitatea de control efectuată în scopul depistării cazurilor de muncă informală. O inspecție a muncii eficientă care promovează practici de muncă legale și corecte, asigură atât respectarea drepturilor angajaților, cât și competitivitatea mediului de afaceri”, a specificat instituția.

Campania de monitorizare a muncii nedeclarate a fost lansată în noiembrie 2023. De la începutul campaniei, au fost depistate 751 de persoane care făceau muncă nedeclarată, iar 348 din aceştia au fost legalizaţi.

 

Tags: companiiInspectoratul de Stat al Munciimuncă
Economie