X

Inspectoratul General al Poliției: A scăzut numărul copiilor care fug de acasă

A scăzut numărul copiilor care fug de acasă. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Poliției, în primele șase luni ale anului în curs, au fost înregistrate peste 340 de astfel de cazuri, practic de două ori mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2022, potrivit Știri.md.

Statisticile arată că mai predispuse la abandon sunt fetițele, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Citește și : Nemerenco: Nu avem nicio intenție să închidem spitalele

Datele IGP arată că în perioada ianuarie-iunie 2023, oamenii legii au înregistrat 343 de cazuri de plecare voluntară intenționată a copiilor de la domiciliu sau centre de plasament. În 2022, polițiștii au avut în gestiune 643 de astfel de situații. Datele arată că fetele sunt mai predispuse la abandon decât băieții. Astfel, dintre cei 355 de copii care au plecat de acasă fără să își anunțe părinții, 210 sunt fete.

Din numărul total de cazuri înregistrate, în 197 de situații copii au plecat în mod repetat, iar în alte 56 – în grup. Raportul oamenilor legii mai arată că în 233 de astfel de cazuri, minorii locuiau în mediul urban, iar 123 în cel rural. Cei mai mulți adolescenți care fug de acasă au între 14 și 16 ani. Aceștia sunt urmați de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani. La polul opus al clasamentului sunt copiii care au până la nouă ani.

Citește și : Ana Revenco, prima reacţie după demisie

Pornind de la mediul de unde au plecat copiii, analiza efectuată denotă că 91 de copii, care au recurs la un asemenea gest provin din familii cu ambii părinți, iar alți 57 din cele monoparentale. Alți 207 copii au plecat din centre de plasament sau altă formă de protecție. Oamenii legii mai precizează că în 9 cazuri copiii s-au rătăcit din cauza problemelor de sănătate și a vârstei fragede.

Tags: abandoncopii
Categorii: Social