Inspirat de protestele din Franţa, un partid îşi schimbă numele în ‘Vestele Galbene’

Publicat:

Un partid foarte mic de extremă-dreapta din Australia, ostil imigraţiei, a adoptat oficial denumirea de ‘Vestele Galbene Australia’, în speranţa de a capitaliza popularitatea mişcării de contestare franceze la alegerile naţionale prevăzute luna viitoare pe insula-continent, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest partid, care se numea până acum Australian Liberty Alliance (‘Alianţa Australiană pentru Libertate’), a precizat că biroul electoral a aprobat schimbarea numelui său la timp pentru a-i permite să desfăşoare campania electorală sub noua sa denumire.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Preşedinta partidului, Debbie Robinson, a explicat alegerea numelui ‘Yellow Vest Australia’ prin faptul că ‘vestele galbene’, în Franţa, reprezintă, în opinia sa, “alegătorii nemulţumiţi care sunt îngrijoraţi de globalizare, de imigraţie şi de costul vieţii”.

“Vrem să scoatem această mişcare de pe stradă şi să o ducem în parlament. Vom fi prima ţară din lume care va face asta”, a adăugat ea într-o înregistrare video postată pe pagina de internet a partidului.

Ea a adăugat că acest nou nume va pune capăt confuziei pe care unii alegători o fac între formaţiunea sa – care nu a avut niciodată un reprezentant în parlament – şi Partidul Liberal, care se află în prezent la conducerea coaliţiei conservatoare aflate la putere.

Cu sediul la Melbourne, Alianţa Australiană pentru Libertate a fost fondată în 2015 şi a primit mai puţin de 0,2% din sufragii la ultimele alegerile federale organizate în 2016. Partidul a înregistrat totuşi progrese la alegerile locale care au avut loc de atunci.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Mişcarea ‘vestelor galbene’ a început în Franţa în noiembrie, când aproape 300.000 de persoane, conform autorităţilor, au ocupat intersecţii, au blocat drumuri şi centre comerciale. Ea a vizat iniţial creşterea taxelor pe carburanţi, însă rapid ţintele au devenit preşedintele Emmanuel Macron şi ansamblul său de politici sociale şi fiscale.

‘Vestele galbene’ au manifestat de atunci în fiecare weekend în Franţa.

Premierul australian Scott Morrison urmează să convoace în scurt timp alegeri legislative, care ar urma să aibă loc între 11 şi 25 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.