X

Instanța a anulat decizia CECEM de a nu-l admite pe Donică în cursa electorală pentru funcția de primar al Capitalei

Instanța a anulat decizia Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău prin care Andrei Donică, de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, nu a fost admis în cursa electorală pentru funcția de primar al Capitalei.

O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi de către Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, iar sentința judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

„Mulțumesc pentru dreptate. CEC-ul e obligat să mă înregistreze în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, prin hotărârea din 19 octombrie2023 a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani”, a declarat Andrei Donică după pronunțarea hotărârii.

Candidații la funcția de consilieri municipali pe listele înaintate de Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Надежда” au fost înregistrați. Consiliul nu l-a admis însă pe Andrei Donică în cursa electorală pentru șefia capitalei. Motivul refuzului a fost faptul că fusese deja înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al saltului Condrița. Ca urmare, Donică s-a adresat în instanță.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Tags: Andrei DonicaCECchisinauprimarRâşcaniSperanța-Nadejda
Categorii: PoliticăȘtirile zilei