X

O instanţă norvegiană a admis sentința de condamnare la nouă ani de închisoare pentru apartenenţă la o grupare teroristă

O instanţă norvegiană a admis vineri condamnarea la nouă ani de închisoare a unui bărbat acuzat de recrutare de membri pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, fiind primul caz de acest tip în ţara scandinavă, relatează DPA.

Ubaydullah Hussain, de origine norvegiană, a fost de asemenea condamnat pentru apartenenţă la o grupare teroristă, colectarea de fonduri şi organizarea de călătorii în Siria, a anunţat vineri Curtea de Apel din Oslo, conform agerpres .

Potrivit Curţii, Hussain a servit ca ‘mentor, consilier, organizator, intermediar şi reprezentant pentru luptători voluntari în Siria’. Unul dintre bărbaţii recrutaţi de Hussain avea numai 17 ani, a indicat instanţa.

Citește și : Germania nu va cădea într-o criză politică daca Angela Merkel eșuează să formeze un guvern de coaliție ( Wolfgang Schaeuble)

Procurorul a cerut o pedeapsă de 10 ani. Hussain, în vârstă de 32 de ani, a făcut recurs la o hotărâre pronunţată de Tribunalul Districtual din Oslo în aprilie.

El a fost anterior purtător de cuvânt al unui grup islamist radical local, The Prophet’s Ummah.

Hussain a fost anterior achitat de acuzaţiile de instigare la terorism, dar în 2014 a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru ameninţări.

Curtea de apel a scăzut 777 de zile din condamnarea lui Hussain, adică timpul petrecut în detenţie până la pronunţarea sentinţei de vineri.

Tags: Curtea de ApelinchisoareOslosiriaStatul Islamicterorism
Categorii: Diaspora