X

Instituţiile culturale franceze cresc presiunea asupra guvernului pentru a relaxa restricţiile

Instituţiile culturale franceze cresc presiunea asupra guvernului pentru a relaxa restricţiile pandemice şi a le permite redeschiderea, organizând o serie de proteste, relatează duminică DPA, potrivit agerpres

Personalul a ocupat peste 30 de teatre din toată ţara, inclusiv instituţii importante din Paris şi Strasbourg.

Citește și : Fostul ministru australian de Finanţe Mathias Cormann, noul secretar general al OECD

Aproximativ 20 de cinematografe au sfidat regulile şi s-au deschis pentru public în weekend, proiectând filme în mod gratuit cinefililor într-o altă formă de protest.

Furia cu privire la restricţiile din sector a fost difuzată şi la premiile Cesar, principalele recompense cinematografice ale ţării. Numeroşi actori şi-au exprimat frustrarea, printre care Isabelle Huppert, o vedetă de film care s-a pronunţat la ceremonia de vineri seara pentru redeschiderea cinematografelor cât mai curând posibil. Actriţa Corinne Masiero s-a dezbrăcat complet în timpul galei, în semn de protest faţă de tratamentul guvernului cu privire la scena culturală.

Citește și : Comisia Europeană își apără politica de distribuire uniformă a vaccinurilor în blocul comunitar

Muzeele, cinematografele şi teatrele franceze au fost închise de la sfârşitul lunii octombrie. Lucrătorii culturali spun că, spre deosebire de alte ţări, guvernul refuză să ofere un calendar sau perspective pentru momentul în care instituţiile se pot redeschide.

 

Tags: parisPremiile CesarprotestrestricțiiStrasbourg
Categorii: Cultură și MediaDiaspora