Institutul care produce vaccinul anti-COVID în Brazilia îi cere ajutorul preşedintelui Bolsonaro

Publicat:

Institutul Butantan, responsabil în Brazilia cu producţia singurului vaccin utilizat până în prezent în ţara sud-americană, a cerut marţi ajutorul preşedintelui Jair Bolsonaro pentru a facilita expedierea din China a ingredientului activ utilizat la fabricarea acestuia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Agenţia Naţională de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia a autorizat duminică utilizarea de urgenţă a vaccinului chinez CoronaVac şi a celui britanic AstraZeneca, acesta din urmă nefiind deocamdată disponibil în Brazilia.


Citeşte şi: Steve Bannon se numără printre americanii graţiaţi de Trump

Vaccinarea a început în Brazilia odată cu distribuirea a şase milioane de doze de CoronaVac, iar Institutul Butantan a cerut o autorizaţie pentru utilizarea a 4,8 milioane de doze suplimentare.

Incertitudinea se menţine odată ce aceste doze sunt administrate în ţara cu 212 milioane de locuitori, unde 211.000 de persoane au murit de la începutul pandemiei de coronavirus.

Preşedintele brazilian a criticat în mai multe rânduri CoronaVac, vaccin produs în China şi promovat de guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, unul dintre principalii săi adversari. “Vaccinul aparţine Braziliei, nu unui guvernator”, a afirmat Bolsonaro.

Preşedintele Institutului Butantan, Dimas Covas, i-a cerut şefului statului să se adreseze Chinei, al cărei ajutor este esenţial pentru fabricarea acestui vaccin.

Citeşte şi: Trump a discutat cu apropiaţii săi despre formarea propriului partid

“Dacă vaccinul aparţine Braziliei, atunci preşedintele nostru are demnitatea de a-l apăra şi de a cere ajutor Ministerului său de Externe în discuţiile cu guvernul chinez”, a afirmat Dimas Covas.

Institutul a ajuns la un acord cu laboratorul chinez Sinovac pentru a primi o cantitate suficientă din ingredientul activ al acestui vaccin, pentru a fabrica 40 de milioane de doze suplimentare, a declarat el pentru AFP. Acest transport este, totuşi, condiţionat de acordul guvernului chinez, a adăugat institutul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.