X

Institutul German pentru Drepturile Omuluisolicită instruirea mai bună a forțelor de ordine împotriva extremismului

Institutul German pentru Drepturile Omului (DIMR) recomandă ca procedurile de instruire a poliţiştilor şi militarilor să acorde mai multă atenţie rasismului şi extremismului de dreapta, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-o analiză recentă a DIMR se arată că recomandarea este deosebit de importantă având în vedere poziţiile considerate de institut extremiste adoptate de partidul Alternativa pentru Germania (AfD).

Citește și: Fostul șef de campanie al lui Trump a fost eliberat din închisoare

‘Rapoarte repetate despre rasism şi extremismul de dreapta în poliţie şi Bundeswehr (armată – n. red.) subliniază nevoia de acţiune’, a declarat Hendrik Cremer, autorul studiului. Cerinţa oficială de neutralitate politică şi reglementările legale ‘nu împiedică în niciun fel o examinare critică’ a poziţiilor extremiste şi rasiste, a adăugat el.

Directoarea DIMR, Beate Rudolf, a explicat că statul are datoria de a le transmite clar poliţiştilor şi militarilor ce poziţii sunt conforme cu drepturile constituţionale şi democratice şi ce depăşeşte limita.

Citește și: Polonia redeschide cafenelele și restaurantele

DIMR este un institut naţional independent, finanţat de parlamentul federal al Germaniei.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Beate RudolfBundeswehrgermaniaHendrik CremerInstitutul German pentru Drepturile Omului (DIMR)
Categorii: Externe