Un instructor militar a fost condamnat la închisoare pentru acte de hărţuire extremă a mai multor recruţi musulmani, tratându-i ca terorişti (Carolina de Sud)

Publicat:

Un instructor militar din cadrul Marine Corps a fost condamnat vineri la zece ani de închisoare pentru că a aplicat tratamente degradante mai multor recruţi musulmani, dintre care unul a decedat în 2016, au informat media americane, transmite agerpres .

Sergentul de artilerie Joseph Felix a fost găsit vinovat joi de maltratarea acestor recruţi în cursul pregătirii lor la baza militară Parris Island, în Carolina de Sud (sud-est).


Citiți și : TENSIUNI puternice între Ucraina și Serbia

Un juriu militar alcătuit din opt bărbaţi şi femei a apreciat că Joseph Felix, un veteran al războiului din Irak, poartă cea mai mare parte a responsabilităţii printre cei şase instructori care au participat la aceste acte de hărţuire extremă a recruţilor respectivi, tratându-i ca terorişti.

Două femei au fost astfel nevoite să intre în uscătoare industriale pentru haine şi, într-unul din cazuri, instalaţia a fost pornită atunci când au refuzat să îşi renege credinţa.

În martie 2016, Raheel Siddiqui a murit după ce a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri, anterior fiind supus unui antrenament mult mai dur decât cel normal. Armata americană a clasat moartea sa ca fiind o sinucidere.

În octombrie, familia lui a dat în judecată Marine Corps, cerând despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari şi afirmând că a fost condus de un superior neidentificat la balconul de unde a căzut.

Pedeapsa pronunţată vineri, care include şi excluderea din armată pentru comportament dezonorant, este mai severă decât cei şapte ani de închisoare recomandaţi de procuror.

Afacerea va merge automat în apel din cauza regulamentului militar pentru hotărârile judecătoreşti care implică pedepse mari cu închisoarea şi excluderi din acest motiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.