Instruirea forţelor ucrainene pe sistemele Patriot va începe în cursul acestei luni

Publicat:

SUA va începe instruirea forţelor ucrainene pe sistemul de rachete Patriot în cursul acestei luni, potrivit Departamentului Apărării, citat de CNN , scrie news.ro.   

Laura Cooper, asistent adjunct al secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, a declarat că instruirea va dura ”câteva luni”.


Citește și : Jens Stoltenberg va fi distins cu Premiul Sønsteby 2023 la Oslo

Joi, Pentagonul a afirmat că SUA ia în considerarea aducerea unor ucraineni în State pentru a fi instruiţi pe sistemul de rachete Patriot, precum şi instruirea în străinătate ”sau o combinaţie a celor două”, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

”Cred că suntem, cu siguranţă, la un punct în această luptă în care vom putea asigura o astfel de instruire pentru ca Ucraina să fie capabilă să susţină acest tip de sisteme, aşa încât să se poată concentra pe a-şi apăra ţara şi a-şi recăpăta teritoriul”, a declarat, joi, la un briefing de presă, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă din Forţele Aeriene Pat Ryder.

În 22 decembrie, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat oficial că Statele Unite va trimite un pachet suplimentar în valoare de 1,8 miliarde de dolari ca asistenţă în Ucraina, care va include sistemul de rachete Patriot.

Citește și : 29 de morţi în timpul arestării unui fiu al traficantului de droguri ‘El Chapo’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni Consiliul Uniunii Europene a anunțat, luni, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse...

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean În perioada 23-25 ​​iulie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba,...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.