Insuficiente paturi pentru pacienţii cu COVID-19 la Mumbai

Publicat:

Mumbai, centrul financiar al Indiei şi epicentrul epidemiei cu noul coronavirus din această ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, se confruntă cu lipsa paturilor pentru bolnavii cu COVID-19 aflaţi în stare gravă şi se luptă pentru a-şi spori capacitatea de acordare a îngrijirilor medicale, conform unui anunţ făcut luni de autorităţile indiene, transmite DPA, scrie agerpres.

Mumbaiul a raportat duminică 1.571 de noi infecţii cu coronavirus, dintre care 44 provin din cartierul sărac Dharavi. Numărul total al pacienţilor din metropola indiană este de 19.967. Treizeci şi opt de persoane au murit duminică din cauza noului coronavirus, iar numărul deceselor din Mumbai a ajuns la 734, adică aproximativ un sfert din numărul total de decese puse pe seama coronavirusului în India.


Citește și : Ungaria şi Slovenia îşi redeschid frontiera comună la 1 iunie

“Ne confruntăm cu insuficienţa paturilor de spital pentru pacienţii în stare critică care au nevoie de oxigen şi de terapie intensivă”, conform anunţului autorităţilor.

În spitalele din Mumbai sunt aproximativ 4.750 de paturi pentru pacienţii care necesită plasarea în izolare, în condiţiile în care oraşul a raportat peste 15.000 de infecţii cu noul coronavirus. Aproximativ 3% dintre pacienţi sunt în stare critică şi necesită internarea la terapie intensivă.

Spitalele au primit recomandarea ca pacienţii să fie trimişi să se trateze în izolare, la domiciliu, imediat ce starea lor de sănătate se îmbunătăţeşte suficient, astfel încât alţi pacienţi să le poată lua locul.

“De asemenea, încercăm să convingem spitalele private să pună la dispoziţie mai multe paturi pentru pacienţii cu COVID-19 aflaţi în stare critică”, conform unui reprezentant al autorităţilor medicale din Mumbai.

Citește și : Cehia iese din starea de urgenţă, dar păstrează unele măsuri preventive

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lady Gaga şi Bruno Mars au lansat împreună o baladă pop şi soul intitulată ‘Die with a smile’

Lady Gaga şi Bruno Mars au lansat împreună o baladă pop şi soul intitulată 'Die with a smile' Lady Gaga şi Bruno Mars au făcut...

CNAM a efectuat transferul pentru salariile pe luna iulie ale medicilor rezidenți

CNAM a efectuat transferul pentru salariile pe luna iulie ale medicilor rezidenți Peste 17 milioane de lei au fost transferați de Compania Națională de Asigurări...

De ce grecii investesc în proiecte de surse regenerabile în Balcani, mai ales în România și Bulgaria

De ce grecii investesc în proiecte de surse regenerabile în Balcani, mai ales în România și Bulgaria Marile companii grecești din domeniul energiei văd zona Balcanilor,...

Vasile Tarlev propune un program pentru moldovenii de peste hotare

Vasile Tarlev propune un program pentru moldovenii de peste hotare Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la direcția în care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.