Insula Curaçao avertizează că nu va trimite ajutorul în Venezuela fără acordul autorităţilor de la Caracas

Publicat:

Insula olandeză Curaçao a avertizat vineri că nu va permite ca ajutorul umanitar destinat Venezuelei să-i părăsească teritoriul fără acordul autorităţilor de la Caracas, informează France Presse, scrie Agerpres.

“Nicio încărcătură de ajutor nu va părăsi Curaçao pentru Venezuela sub constrângere”, a declarat într-un comunicat guvernul acestei insule situate la mai puţin de 60 de kilometri de coastele Venezuelei.


Citește și : Tot mai mulți civili părăsesc ultima zonă controlată de islamiști în estul Siriei

“Expediţiile din Curaçao vor fi făcute doar atunci când autorităţile venezuelene vor fi de acord. Între timp, ajutorul va fi depozitat”, a adăugat guvernul insulei.

Un avion care transporta 50 de tone de alimente şi medicamente trimise de venezuelenii ce trăiesc în Statele Unite a aterizat joi în Curaçao.

Această încărcătură face parte din pachetul de ajutor pe care opoziţia din Venezuela, condusă de preşedintele Parlamentului, Juan Guaido, a promis că va intra în ţară sâmbătă, în ciuda opoziţiei şefului statului, socialistul Nicolas Maduro.

Prin urmare, regimul venezuelean a suspendat legăturile cu Curaçao şi a ordonat închiderea frontierei maritime cu acest mic teritoriu.

Citește și : Guvernul irlandez a prezentat un pachet legislativ pentru eventualitatea unui Brexit fără acord

Preşedintele Maduro a dispus de asemenea joi închiderea frontierei terestre cu Brazilia şi a ameninţat că va închide graniţa cu Columbia pentru a împiedica intrarea ajutorului umanitar american pe care îl consideră o “provocare”.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar în urmă cu o lună şi a fost recunoscut sau este sprijinit de aproximativ 50 de ţări, a declarat că ajutorul va intra în ţară, “orice s-ar întâmpla”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.