Amatorii de lalele pot vizita „Insula Lalelelor” la Grădina Botanică din Chișinău, începând cu 13 aprilie. Proiectul floral prezintă o expoziție unică de peste 3000 de lalele, bulbii fiind aduși direct din inima Țărilor de Jos, transmite IPN.


Lalele au fost plantate pe o insulă din Grădina Botanică în toamna anului trecut, de către ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Chişinău, Fred Duijn, împreună cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Această pată de culoare din inima Grădinii ilustrează evoluţia ascendentă a relaţiilor bilaterale dintre Olanda și Moldova, marcată de cea de-a 30-a aniversare a relaţiilor bilaterale, de deschiderea oficială a Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Chişinău şi de vizita istorică a preşedintei Sandu în Ţările de Jos”, precizează Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Citește și: Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit, la vârsta de 83 de ani

„Începând cu acest week-end, vă invităm cu drag să vizitaţi insula noastră împreună cu cei dragi, descoperind „o mică Olandă” în inima Grădinii Botanice din Chişinău. Vă îndemnăm să împărtăşiţi cu noi acest simbol magic al relaţiilor „înfloritoare” dintre Republica Moldova şi Ţările de Jos”, se arată în același mesaj.

„Insula Lalelelor” va putea fi vizitată până pe 28 aprilie.