X

Insula Mauritius intră în stare de alertă

Republica Mauritius a fost plasată în stare de alertă luni din cauza apropierii unui ciclon tropical foarte intens, denumit Freddy, care a provocat anularea curselor aeriene şi întreruperea transporturilor publice în această insulă din Oceanul Indian, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Serviciul meteorologic mauritian (MMS) a emis o avertizare de ciclon de categorie 3, indicând că rafalele de vânt pot atinge viteza de 300 de km/oră.

Citeşte şi: Iranul neagă că ar fi îmbogăţit uraniu peste nivelul de 60% – Black News

Buletinul meteorologic precizează că Freddy se afla la ora locală 07:00 (03:00 GMT) la aproximativ 275 de kilometri nord-est de Mauritius şi se deplasează pe direcţia vest-sud-vest cu o viteză de circa 30 km/oră.

“Pe această traiectorie, Freddy continuă să se apropie periculos de Mauritius şi reprezintă o ameninţare directă pentru insulă”, au adăugat reprezentanţii MMS, care prognozează “o deteriorare rapidă a vremii” la jumătatea zilei de luni şi “condiţii ciclonice” începând din această după-amiază.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei spune că ruşii au suferit pierderi ‘extraordinar de semnificative’ – Black News

Ciclonul Freddy, care are potenţialul de a provoca inundaţii în zonele costiere, ar putea să treacă la o distanţă de aproximativ 120 de kilometri nord-vest de Mauritius la începutul serii. 

Tags: Ciclonul FreddyInsula MauritiusMauriţiusOceanul IndianServiciul meteorologic mauritian (MMS)
Categorii: Știrile zilei