Insulele Comore au decretat stare de alertă în condiţiile apropierii ciclonului Belna

Publicat:

Autorităţile din Insulele Comore au decretat stare de alertă în condiţiile apropierii ciclonului Belna, aşteptat să lovească luni acest mic arhipelag din Oceanul Indian, au anunţat sâmbătă seara Ministerul de Interne şi Direcţia Securităţii Civile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Dacă pentru insula Anjouan a fost emisă alerta portocalie, celelalte două insule principale ale statului Comore (Moheli şi Grande Comore) au fost plasate doar în alertă galbenă.


Citește și : 60 de gambieni au murit în naufragiul de miercuri al unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul coastelor Mauritaniei (președinte)

Autorităţile au solicitat populaţiei să ia măsurile de precauţie obişnuite: să protejeze intrările, să facă provizii (de apă, mâncare şi lumânări) şi să se refugieze în moschei, şcoli sau case în caz de inundaţii.

De asemenea, potrivit Meteo France, Belna ar putea afecta Mayotte, un departament francez situat la mai puţin de 70 de kilometri de Anjouan, în noaptea de duminică spre luni.

După Comore, ciclonul va ameninţa insula Madagascar, situată mai la sud.

Citește și : Incident armat în apropierea Palatului prezidențial de la Ciudad de Mexico – Patru morți

Insulele Comore au fost lovite în luna aprilie de ciclonul Kenneth, care a ucis cel puţin trei persoane şi a provocat pagube semnificative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.