Întâlnire Donald Trump- Xi Jinping în cadrul summitului G20 din Japonia

Publicat:

Președintele american Donald Trump va discuta cu omologul său chinez Xi Jinping la summitul G20 de la Osaka, întâlnirea celor doi fiind programată sâmbătă la ora locală 11:30 (5:30, ora României), a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Întâlnirea bilaterală, cu scopul de a pune capăt creșterii tarifelor pe care SUA le-a impus asupra importurilor de bunuri de consum și alte tipuri de produse din China, evenimentul care cel mai probabil va atrage cel mai mult atenția la summitul G20, găzduit de Japonia.


Citește și : Cutremur puternic în largul Insulelor Kermadec

De asemenea, acesta va avea vineri o reuniune cu președintele rus Vladimir Putin, programată la ora locală 14:00 (8:00, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, care îl însoțește pe Trump în Japonia.

Vineri, Trump se va reuni cu premierul japonez Shinzo Abe, apoi cu cel indian Narendra Modi.

Trunmp a mai adăugat pe agenda întâlnirilor de la summitul G20 de la Osaka o întrevedere cu președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care va avea loc vineri.

Citește și : Președintele Tunisiei a fost internat de urgenţă în spital

Întâlnirile vor începe joi seară când Trump va ajunge la Osaka, unde va participa la un dineu alături de premierul australian Scott Morison, a adăugat Gidley.

Trump, cunoscut pentru faptul că preferă întâlnirile individuale în favoarea celor multilaterale, va susține în total nouă întâlniri bilaterale pe timpul șederii în Japonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.