X

Întâlnirea Orban-Weber nu a rezolvat problemele Fidesz cu Partidul Popular European

Problemele din cauza cărora formaţiunea ungară de guvernământ Fidesz ar putea fi exclusă din Partidul Popular European (PPE) nu s-au rezolvat, a declarat liderul PPE Manfred Weber marţi, după ce s-a întâlnit la Budapesta cu premierul Ungariei, Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Reuters consemnează că Weber a apreciat dialogul cu Orban drept “constructiv”, dar a adăugat că Fidesz mai trebuie să dovedească membrilor PPE că respectă valorile fundamentale ale grupării conservatoare europene.

Citește și : Buget uriaș de 21 de miliarde de dolari pentru NASA: ”Când vom ajunge pe Lună, vom rămâne!”

Politicianul german, care este şi candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, a cerut Fidesz să renunţe imediat la poziţiile anti-europene, să acorde din nou sprijin Universităţii Central Europene finanţate de magnatul american de origine ungară George Soros si să ceară scuze PPE.

În campania pentru alegerile europarlamentare din mai, Fidesz l-a atacat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin mesaje pe care Weber le-a calificat săptămâna trecută drept “ştiri false”.

Unii membri ai PPE au cerut deja excluderea Fidesz, iar vinerea trecută Orban nu a negat posibilitatea retragerii partidului său din grupul popular.

Citește și : Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în Sankt-Petersburg, în apropiere de frontiera cu ţările membre NATO

Weber a declarat marţi că deciziile privind Fidesz mai trebuie discutate în cadrul PPE, care “are valori fundamentale clare, nenegociabile”; deocamdată, Orban şi partidul său nu au reacţionat.

Tags: budapestaGeorge SorosJean-Claude JunckerManfred WeberPartidul Popular EuropeanViktor Orban
Categorii: Diaspora