Ce se va întâmâpla cu noul guvern maghiar şi care este problema cea mai mare în următorii ani

Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat vineri, în interviul săptămânal acordat postului public de radio, că intenţionează să reorganizeze executivul, păstrând însă o parte dintre miniştri, între care pe cel al economiei, Mihaly Varga, transmite MTI, potrivit agerpres.

Orban, care în urma alegerilor legislative de la 8 aprilie, câştigate de formaţiunea sa conservatoare Fidesz, a obţinut un al treilea mandat consecutiv de premier, a explicat că vrea să transforme “centrul strategic” al guvernului şi să creeze o structură de conducere diferită.


Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în Florida

Au loc “negocieri serioase” în acest sens, a dat asigurări Orban, adăugând că doreşte ca noul executiv să fie format cât mai rapid posibil.

El a precizat că nu există planuri de înfiinţare de noi ministere, argumentând că, “dacă ceva nu s-a stricat, nu trebuie reparat” şi că sistemul actual cu ministere mari conduse de oficiali cu prerogative solide merită păstrat.

Orban a menţionat că în noul guvern se vor regăsi “o parte din aceiaşi oameni”, iar “vechile obiective vor rămâne neschimbate”. Oamenii au votat pentru a menţine obiectivele guvernului, nu pentru continuitate în ce priveşte personalul, a subliniat Orban.

Premierul ungar a mai spus, comentând rezultatul alegerilor din 8 aprilie, că alegătorii şi-au manifestat susţinerea pentru obiectivele principale ale guvernului său cum sunt creşterea economică, o fiscalitate corectă, locuri de muncă, sprijin pentru familii, menţinerea valorii pensiilor şi garantarea securităţii prin “nesupunerea faţă de politica de imigraţie a Europei şi păstrarea Ungariei ca ţară ungară”.

Citeşte şi: Zeci de răniţi în urma coliziunii a două trenuri în gara centrală din Salzburg (Austria)

Potrivit lui Viktor Orban, imigraţia va fi cea mai importantă problemă a următorului deceniu şi “este o obligaţie morală să se discute despre acest lucru, iar mesajul trebuie să ajungă în fiecare casă de o sută de ori, dacă nu de o mie de ori”.

Referindu-se în acelaşi interviu la anunţul din ajun privind plecarea din Ungaria a Fundaţiei pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, Orban a avertizat că susţinătorii lui Soros “nu vor accepta rezultatul alegerilor, vor face fel de fel de manevre şi dispun de mijloace financiare nelimitate”, asigurând însă că misiunea sa este de a apăra Ungaria de speculanţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.