X

Inteligența Artificială de la Google recomandă oamenilor să pună lipici în brânza de pe pizza și să mănânce pietre

Inteligența Artificială de la Google recomandă oamenilor să pună lipici în brânza de pe pizza și să mănânce pietre

Inteligența Artificială folosită de Google le recomandă oamenilor să pună lipici în brânza pentru pizza și să mănânce pietre, acestea fiind doar două dintre gafele sesizate de utilizatori.

Noua funcție de căutare a Google, care folosește Inteligența Artificială pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor, se confruntă cu critici din cauza răspunsurilor sale inexacte, printre care recomandarea de a mânca pietre și a amesteca lipici cu brânza pentru pizza, scrie Sky News, citat de stirileprotv.ro.

AI Overview a fost lansată în SUA săptămâna trecută și a devenit disponibilă pentru unii utilizatori din Marea Britanie luna trecută. Este conceput pentru a simplifica căutarea informațiilor, dar exemplele de comportament neregulat al funcției au inundat rețelele sociale încă de la lansare.

Citește și: Turcia se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiştilor români în Antalya după eliminarea vizelor

Într-un exemplu oferit în aceste sens, Inteligența Artificială a celor de la Google a părut să le spună utilizatorilor să amestece lipici cu brânză pentru a se lipi mai bine de pizza. A dat chiar și detalii: „Puteți adăuga și aproximativ ⅛ cană de lipici netoxic în sos pentru a-i oferi mai multă lipiciune”.

Acea recomandare pare să fi venit dintr-o glumă de pe Reddit de acum 11 ani și nu ar trebui urmată. Consumul de lipici este periculos.

 

Tags: Googleinteligenţă artificialăpizza
Social