X

Intemperii în Algeria – Cinci morți în urma inundațiilor din nordul țării

Cinci persoane au murit, începând de joi, în Algeria, luate de ape din cauza intemperiilor care au dus la inundaţii în mai multe regiuni din nordul acestei ţări, a anunţat sâmbătă protecţia civilă algeriană, transmite AFP, scrie agerpres.

“Toate victimele au fost recuperate în ultimele 48 de ore după ce au fost luate de ape la Annaba, El Tarf, Tizi Ouzou şi Tipaza”, conform protecţiei civile.

Citește și : Donald Trump a semnat decretul pentru reluarea temporară a activităţilor agenţiilor guvernamentale federale

Două persoane au murit joi la Tizi-Ouzou şi Tipaza, în regiunea din jurul capitalei Alger, iar vineri alte două persoane au murit la Annaba şi una la El Tarf, în nord-estul ţării, în apropiere de frontiera cu Tunisia, conform aceleiaşi surse.

Operaţiuni de salvare au fost desfăşurate în mai mult de 17 prefecturi, peste 100 de oameni fiind salvaţi în ultimele 24 de ore.

Aproximativ 30 de drumuri sunt închise circulaţiei în peste 12 prefecturi din cauza căderilor de zăpadă.

În cursul zilei de vineri a fost oprită activitatea la complexul siderurgic El Hadjar din Annaba din cauza inundării unui furnal, nivelul apei în anumite părţi ale complexului industrial ajungând la 4 – 5 metri. Echipele de la protecţia civilă au început pomparea apei din complexul industrial.

Tunisia vecină a fost lovită de asemenea de vremea rea. Ministerul tunisian de Interne a anunţat vineri moartea a două persoane din cauza valului de frig.

Citește și : Papa Francisc: Este „lipsit de sens şi iresponsabil” ca migranţii să fie stigmatizaţi

Tags: algeriaAnnabaEl TarfintemperiiinundatiiTizi OuzouTunisia
Categorii: Sinteze