X

Intemperii în Australia: Un mort şi doi răniţi în urma furtunilor puternice

O persoana a murit şi doi poliţişti au fost răniţi miercuri în estul Australiei în urma furtunilor puternice care au adus la Sydney în doar două ore cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-o lună, informează DPA, potrivit Agerpres.

O persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină la Thornleigh, în nord-vestul Sydney-ului, şi doi poliţişti au fost răniţi de căderea unui copac în timp ce încercau să ajute şoferii rămaşi blocaţi pe un drum inundat în North Ryde, a declarat poliţia din New South Wales.

Citește și : Liderul ultimei gherile columbiene, căutat de Interpol, se tratează într-o clinică din Cuba

“Amânaţi-vă deplasările sau lucraţi de acasă azi – vrem mai puţine maşini pe drumuri”, a declarat comisarul adjunct Michael Corboy reporterilor din Sydney.

“Nu vrem să se întâmple alte tragedii astăzi”, a adăugat acesta.

Sydney s-a confruntat cu cea mai ploioasă zi din noiembrie 1984, cu 91 de milimetri de ploaie în doar 90 de minute, a indicat într-o declaraţie Biroul de Meteorologie (BOM).

BOM a emis 10 avertismente pentru statul New South Wales, inclusiv pentru furtuni severe şi ploi abundente, vânt, grindină şi condiţii periculoase pentru practicarea surfului, în condiţiile în care precipitaţiile şi grindina sunt aşteptate să continue pe parcursul zilei de miercuri.

Navetiştii de dimineaţă au postat pe reţelele de socializare fotografii şi filmuleţe cu dezastrul provocat de ploile torenţiale, care au inundat trenurile, tunelurile şi magazinele.

Circa 130 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate pe aeroportul din Sydney şi două piste au fost închise.

În împrejurimile oraşului au fost semnalate inundaţii, o alunecare de teren şi mai multe poduri sub ape.

Citește și : Un vas de pescuit spaniol este blocat în Mediterană, după ce a luat la bord 12 migranţi

Potrivit serviciilor de urgenţă ale statului New South Wales, 13 persoane au fost salvate de furia apelor.

De asemenea, peste 5.000 de case din Sydney au rămas fără electricitate, în condiţiile în care fulgerele şi vânturile puternice au afectat reţeaua de electricitate.

Tags: aeroportBOMfurtuniSydney
Categorii: Știrile zilei