X

Intemperii în Brazilia: Rio de Janeiro, afectat grav de ploi torențiale care au provocat moartea a trei persoane

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi la Rio de Janeiro din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au afirmat autorităţile braziliene, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Multe străzi au fost pur şi simplu transformate în râuri, iar pompierii au fost nevoiţi să recurgă la bărci pneumatice pentru a salva copiii.

Citește și : Partidul lui Netanyahu, acuzat că a trimis observatori echipaţi cu camere video ascunse în unele secţii de vot

Primarul Marcelo Crivella a declarat starea de criză şi a recomandat ca populaţia să nu iasă afară decât dacă este necesar. Cursurile au fost suspendate în şcolile municipale.

Pompierii au descoperit în timpul nopţii corpul unui bărbat în vârstă de 30 de ani în cartierul Gavea (sud), unde majoritatea străzilor au fost inundate. Potrivit martorilor, bărbatul a căzut de pe motocicletă şi s-a înecat după ce a fost luat de ape.

De asemenea, două femei în vârstă de 53 şi, respectiv, 55 de ani au murit ca urmare a unei alunecări de teren în favela Morro da Babilonia, cu vedere la faimoasa plajă Copacabana.

Potrivit TV Globo, 245 de milimetri de ploaie au căzut în Copacabana în doar câteva ore, faţă de o medie a precipitaţiilor obişnuite pentru luna aprilie de doar 95 de milimetri.

Mai multe artere de circulaţie au fost blocate din cauza inundaţiilor, printre care şi Niemeyer, o cornişă a litoralului care leagă cartierele Sao Leblon şi Sao Conrado.

O parte a pistei de ciclism construită de-a lungul acestei cornişe cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 s-a prăbuşit pentru a patra oară în trei ani.

Citește și : Iranul numeşte un nou ambasador la ONU

În urmă cu două luni, ploile torenţiale au făcut deja şapte morţi în Rio, rezidenţii din favelele de pe deal fiind în particular expuşi la intemperii.

“Multe case sunt construite în zone inadecvate. Este o tragedie şi încercăm să-i avertizăm pe locuitori”, a indicat primarul, adăugând că sirenele de alarmă au sunat în 15 favele.

Tags: alunecari de tereninundatiiMarcelo CrivellaploiRio de Janeiro
Categorii: Știrile zilei