Intemperii în nord-estul Tunisiei – 5 morţi şi sute de persoane rămase fără adăpost (bilanţ oficial)

Publicat:

Intemperiile care au lovit sâmbătă nord-estul Tunisiei au făcut cinci morţi şi un dispărut, iar sute de persoane au rămas fără locuinţe, potrivit unui nou bilanţ publicat luni de Ministerul de Interne din această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Pe lângă cele cinci decese confirmate în weekend, un bărbat de vârsta a treia a fost dat dispărut în Takilsa, o localitate aflată la 60 de kilometri faţă de Tunis, a precizat pentru AFP Sofiene Zaag, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.


Citește și : Iranul privilegiază pista separatistă arabă după atentatul de la Ahvaz

Un alt bărbat s-a înecat sâmbătă în aceeaşi regiune.

Celelalte patru persoane decedate sunt un bărbat luat de ape sâmbătă în apropiere de staţiunea balneară Hammamet, două surori de 21 şi 24 de ani care s-au înecat în timp ce ieşeau din fabrica lor din Bou Argoub şi un tânăr de 16 ani care a murit electrocutat duminică.

În peninsula Cap Bon, la câteva zeci de kilometri de Tunis, “peste 2.500 de case au fost afectate” şi “150 riscă să se prăbuşească”, a adăugat Sofiene Zaag, luni.

Cele mai multe dintre drumuri sunt practicabile, însă au fost sever avariate, a continuat acelaşi oficial tunisian, potrivit căruia nu există zone care să fi rămas izolate.

Cinci drumuri au fost blocate începând de duminică de manifestaţii sporadice ale rezidenţilor, care au cerut autorităţilor publice să gestioneze mai bine această situaţie.

Numeroşi locuitori sunt de părere că proasta gestionare a sistemelor de evacuare a apei, adeseori blocate cu deşeuri, a accentuat distrugerile provocate de această ploaie record, cea mai intensă înregistrată vreodată în regiune.

Utilaje de şantier, pompe de apă şi materiale de consolidare au fost transportate încă de duminică în acea zonă.

Citește și : Acuzaţiile de agresiune sexuală la adresa judecătorului Kavanaugh sunt „total politice”, afirmă Trump

Operaţiuni cetăţeneşti de curăţare au fost organizate prin intermediul reţelelor de socializare în jurul localităţii Nabeul, cu scopul de a curăţa oraşul de stratul gros de noroi lăsat în urmă de o viitură.

Cursurile şcolare au fost suspendate în cele mai multe şcoli din acel guvernorat, cel puţin până miercuri, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Prim-ministrul Youssef Chaded, care s-a deplasat la faţa locului duminică, a anunţat un consiliu ministerial restrâns, a cărui dată nu a fost încă fixată şi care va avea misiunea de a întocmi un bilanţ al pagubelor şi de a alcătui planul despăgubirilor către populaţie.

Aceste intemperii care au devastat o regiune agricolă s-au produs în perioada în care guvernul tunisian este slăbit de o luptă fratricidă între prim-ministrul ţării şi o facţiune din partidul său, Nidaa Tounes, condusă de Hafedh Caid Essebsi, unul dintre fiii şefului statului.

Preşedintele Beji Caid Essebsi va susţine o alocuţiune în acest context tensionat, luni seară, la televiziunea naţională tunisiană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Circa o sută de şefi de state...

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor...

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători, cu o durată de 3...

Georgia investighează un presupus complot pentru uciderea fondatorului partidului de guvernământ, oligarhul prorus Bidzina Ivanişvili

Georgia investighează un presupus complot pentru uciderea fondatorului partidului de guvernământ, oligarhul prorus Bidzina Ivanişvili Serviciul securităţii de stat din Georgia a declarat miercuri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.