Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Publicat:

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu, cel care a fost la cârma instituției, a fost învinuit de corupere pasivă și plasat în arest la domiciliu. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md


El a precizat că, în prezent, sunt luate în calcul mai multe candidaturi, fără a preciza însă numele acestora.

„Noi am urmărit foarte atent evoluția pe cazul șefului Interpol Moldova. Examinăm acum mai multe candidaturi pentru a numi un șef interimar, pentru a asigura buna activitate a direcției. La momentul actual nu avem divergențe sau reticențe în schimbul de informații, suntem pe deplin operabili. Centrul își desfășoară activitatea în corespundere cu sarcinile pe care le are”, a declarat ministrul de Interne.

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Marți, șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost plasat din arest preventiv în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive.

Țentiu este învinuit de corupere pasivă. La începutul lunii iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat despre o presupusă schemă prin care un grup de persoane, inclusiv funcționari publici de la noi, primeau mită de milioane de dolari pentru a șterge „notificările roșii” emise de Interpol, care semnalează infractorii căutați la nivel internațional.Atunci, au fost efectuate peste 30 de percheziții, iar șase persoane au fost reținute, printre care și șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu. Acesta, împreună cu un alt învinuit, a cărui identitate încă nu a fost făcută publică, au fost plasați în arest preventiv.

Celelalte patru persoane au fost eliberate. În urma acestui scandal, șapte angajați ai Biroului Interpol din Republica Moldova au fost suspendați din funcții pe durata anchetei interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.