X

Interpolul recunoaşte statalitatea Palestinei. ‘Este acum ŢARĂ membră’

Palestina a aderat miercuri la Interpol ca stat membru, o măsură căreia Israelul i s-a opus, în cadrul votului din adunarea generală a organizaţiei de poliţie internaţionale desfăşurată la Beijing, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Statul Palestina şi Insulele Solomon sunt acum ţări membre ale Interpol”, a anunţat organizaţia de poliţie internaţională pe Twitter.

Ministerul de Externe israelian, care anterior anunţase că eforturile Israelului de a amâna acest vot până anul viitor au eşuat, nu a comentat decizia.

Israelul susţine că Palestina nu este stat şi că, din acest motiv, nu este eligibilă pentru a deveni membră a Interpol. Conform acordurilor de pace provizorii israeliano-palestiniene, Autorităţii Palestiniene i s-a acordat doar o autonomie limitată în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

”Această victorie a fost posibilă datorită poziţiei principiale a majorităţii membrilor Interpol”, a afirmat ministrul de externe palestinian Riyad Al-Maliki într-o declaraţie.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei a anunţat pe Twitter că peste 75% dintre membrii Interpol au votat pentru admiterea Palestinei ca membră a organizaţiei.

Tags: BeijingChinacisiordaniafasia gazaInterpolisraelPalestinaRiyad Al-Maliki
Categorii: Sinteze