X

Intervalul între doza de rapel și cea de booster a vaccinului Moderna, redus de la șase luni la trei luni (EMA)

Comitetul consultativ al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri reducerea intervalului dintre a doua doză și doza de booster a vaccinului anti-COVID-19 de la Moderna de la șase luni la trei luni, informează mediafax.

Mai multe țări, inclusiv Grecia și Franța, au redus deja intervalul dintre primele două doze și doza de booster ale vaccinurilor anti-COVID-19, pe măsură ce varianta Omicron se răspândea.

Citește și: Primul ajutor militar recunoscut public de la începutul invaziei rusești sosește în Ucraina

Unele țări au autorizat, de asemenea, o a patra doză pentru persoanele vulnerabile, scrie Reuters.

În decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că datele susțin administrarea sigură și eficientă a unui rapel la trei luni după primele două doze, fără a modifica recomandarea de șase luni.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a susținut, de asemenea, utilizarea vaccinului Moderna, Spikevax, la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Vaccinul este deja aprobat pentru adulți și copii de peste 12 ani.

Citește și: Spania şi-a retras ambasadorul în Ucraina

În Statele Unite, Spikevax este autorizat ca o schemă primară de două doze și o doză de rapel pentru cei de peste 18 ani, iar autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din țară a redus luna trecută intervalul dintre seria primară și cea de rapel la cinci luni de la șase luni.

Vineri, CHMP a recomandat, de asemenea, autorizarea utilizării Spikevax ca doză de rapel pentru adulții care au primit un alt vaccin COVID-19.

Tags: boostercovid-19EMAfrantagreciaModernarapelvaccin
Categorii: Diaspora