Intervenție în forță în Maroc – Tineri profesori dispersați cu tunurile de apă, în timpul unei manifestații

Publicat:

Forţele de ordine marocane au dispersat în noaptea de sâmbătă spre duminică o manifestaţie a tinerilor profesori angajaţi pe bază de contract în învăţământul de stat, care intenţionau să campeze în faţa clădirii Parlamentului din Rabat pentru a cere condiţii de lucru mai bune, informează Reuters şi AFP, scrie Agerpres.

În seara zilei de sâmbătă, mai multe mii de persoane manifestau în centrul oraşului Rabat, pentru a cere contracte permanente în cadrul sistemului de învăţământ naţional. Manifestanţii, bărbaţi şi femei cu vârste între 20 şi 30 de ani, unii îmbrăcaţi în bluze albe şi cu rucsacuri mici pe spate, au defilat toată după-amiaza de sâmbătă în calm pe străzile capitalei marocane, cu slogane precum “libertate, demnitate, justiţie socială”.


Citește și : A murit unul dintre cei mai buni spioni ai Mossad

Odată cu instalarea nopţii, manifestanţii şi-au aprins telefoanele mobile şi câteva lumânări, înainte de a instala o mare tabără improvizată în faţa Parlamentului.

Forţele de ordine i-au dispersat cu bastoane şi tunuri de apă, după mai mult de două ore de negocieri în timpul cărora manifestanţii au refuzat să plece.

Cei 55.000 de profesori angajaţi pe bază de contract din Maroc manifestează regulat de mai multe luni pentru a cere un statut al funcţionarilor în cadrul sistemului de educaţie naţională şi a protesta împotriva politicii de “recrutare pe bază de contract”, în vigoare din 2016.

Citește și : NATO confirmă că prevede o instalaţie de stocaj pentru echipament militar american în Polonia

Tinerii profesori au prevăzută o nouă manifestaţie duminică, la Rabat, organizată de mai multe partide şi sindicate împotriva legii-cadru asupra învăţământului şi contra privatizării învăţământului public.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.