Intimidarea politicienilor este în creștere în Marea Britanie, reprezentând o amenințare la adresa democrației (raport guvernamental)

Publicat:

Intimidarea politicienilor şi a altor figuri publice este în creştere în Marea Britanie şi ‘reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei reprezentative’, se arată într-un raport guvernamental publicat miercuri, relatează dpa, conform agerpres.

Abuzuri rasiste, sexiste, homofobe şi antisemite ‘au descurajat persoane să candideze pentru funcţii publice’, afirmă Comisia pentru Standarde în Viaţa Publică într-un raport transmis premierului.


‘În timp ce intimidarea în viaţa publică nu este o chestiune nouă, amploarea şi intensitatea intimidării afectează în prezent viaţa publică în moduri ce reprezintă o problemă serioasă’, se arată în raport.

Comisia acuză reţelele de social media că ‘reacţionează prea greu în cazuri de intimidare online pentru a-şi proteja utilizatorii’.

Citește și : Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio

Nici politicienii ‘nu au reuşit să dea dovadă de fermitate pentru a critica comportamentul de intimidare şi pentru a schimba tonul dezbaterii politice’, a mai spus sursa citată.

În opinia preşedintelui comisiei, Paul Bew, ‘concluziile raportului ar trebui să-i îngrijoreze pe toţi cei cărora le pasă de democraţia noastră’.

‘Nu este vorba despre apărarea elitelor de critici justificate sau împiedicarea publicului să-i analizeze pe cei care-i reprezintă: este vorba despre apărarea structurilor fundamentale ale libertăţii politice’, a afirmat Paul Bew.

‘O proporţie semnificativă din candidaţii la alegerile legislative din 2017 au fost victime ale hărţuirii, abuzurilor sau intimidării’, a adăugat el.

Au existat abuzuri persistente, vicioase şi şocante, ameninţări, inclusiv sexuale, şi pagube materiale, a mai spus oficialul britanic.

El a adăugat că folosirea platformelor de social media a fost ‘cel mai semnificativ factor care a condus la comportamentul pe care îl vedem’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.