X

‘Intră în hora digitalizării!’: Moldova în topul digitalizării serviciilor publice

‘Intră în hora digitalizării!’: Moldova în topul digitalizării serviciilor publice

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) lansează astăzi, campania națională „Intră în hora digitalizării!”, care promovează accesul la servicii publice digitale. Campania încurajează toți cetățenii să devină parte a transformării digitale, subliniind unitatea și colaborarea prin simbolul tradițional al horei, reinterpretat într-un cadru modern.

Republica Moldova continuă să facă pași decisivi către digitalizarea completă a serviciilor publice, devenind un lider regional în acest domeniu. În prezent, cetățenii țării noastre au acces la 288 din cele 636 de servicii publice disponibile online, o realizare majoră ce contribuie la sporirea transparenței, reducerea birocrației și îmbunătățirea calității vieții. Digitalizarea având un rol esențial în promovarea unui mediu economic dinamic și transparent, facilitând accesul cetățenilor la informații și servicii guvernamentale. Acest proces este un pas crucial în reducerea corupției și în crearea unui stat eficient și responsabil, care cultivă încrederea cetățenilor, potrivit ziuadeazi.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Andrei Prisacari, directorul Agenției de Guvernare Electronică (AGE): „Digitalizarea nu este doar o tendință globală, ci o necesitate pentru a oferi cetățenilor acces simplu și eficient la servicii publice. Prin această campanie, ne propunem să aducem serviciile publice disponibile în format electronic mai aproape de oameni, indiferent de vârstă sau localitatea din care provin. Hora, ca simbol al unității și colaborării, reflectă perfect esența digitalizării – un proces în care toată lumea este invitată să participe. Suntem convinși că digitalizarea poate simplifica viața fiecăruia dintre noi, contribuind la crearea unei societăți moderne și conectate.

Inițiativa se va desfășura până în aprilie 2025, iar pagina oficială a Agenției de Guvernare Electronică – egov.md – va conține un compartiment dedicat, unde vor fi incluse toate materialele eferente.

Activitățile vor include istorii ale persoanelor din mediul rural care au accesat serviciile publice în format digital prin intermediul platformelor online, precum și materiale video informative despre avantajele acestora, o emisiune TV și conținut interactiv. De asemenea, în perioada următoare vor fi organizate evenimente tematice axate pe promovarea serviciilor publice disponibile în Centrele Unificate de Prestare a Serviciilor (CUPS), active în 100 de localități din întreaga țară, precum și pe promovarea platformei e-APL, care contribuie la modernizarea administrației publice locale.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Campania națională „Intră în hora digitalizării!” este implementată în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” (MGSP), implementat de Agenția de Guvernare Electronică, cu suportul financiar al Grupului Banca Mondială.

Tags: Moldova
Diverse