Intrarea în clădirile Congresului peruvian, interzisă pentru deputaţii şi angajaţii nevaccinaţi

Publicat:

Congresul peruvian a anunţat luni că doar parlamentarii şi angajaţii vaccinaţi cu cel puţin două doze de vaccin împotriva COVID-19 vor putea avea acces în sediu, pentru a limita răspândirea bolii, în condiţiile în care Peru a înregistrat primele sale infectări cu varianta Omicron, informează marţi AFP, potrivit agerpres.   

“Intrarea în clădirile Congresului Republicii va fi rezervată doar persoanelor care au primit cel puţin două doze de vaccin”, anunţă un comunicat publicat pe Twitter.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

Această măsură a fost adoptată în conformitate cu o reglementare guvernamentală intrată în vigoare pe 15 decembrie, care împiedică persoanele ce nu prezintă dovada vaccinării cu schemă completă să intre în clădiri publice.

Congresul peruvian numără 130 de deputaţi, dintre care 16 nu sunt vaccinaţi, potrivit presei din Peru, şi doar 13 au primit doza de rapel, în timp ce guvernul acestei ţări a redus luni perioada dintre a doua şi a treia doză de la cinci la trei luni, în contextul creşterii numărului de cazuri cu varianta Omicron, 12 până acum.

Anunţul Congresului survine după îmbolnăvirea de COVID-19 a deputatei de stânga Sigrid Bazan, vaccinată cu două doze şi testată pozitiv sâmbătă, la finalul unei săptămâni marcate de sesiuni ale Congresului, în timpul cărora masca sanitară este obligatorie.

Congresul peruvian a subliniat că deputaţii care nu se vor vaccina vor trebui să lucreze de la distanţă.

În Peru, 74% din populaţia de 33 de milioane de locuitori este vaccinată cu două doze, însă apariţia variantei Omicron reprezintă un nou motiv de îngrijorare.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

Această ţară din America de Sud a interzis reuniunile de familie şi festivităţile de sfârşit de an şi a intensificat campania de vaccinare.

În Peru, rata mortalităţii cauzate de pandemie este cea mai ridicată din lume, cu 6.122 de decese la un milion de locuitori, potrivit unui raport al AFP bazat pe cifre oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiba a depus plângere. Cere identificarea și pedepsirea autorilor imaginilor în care se pretinde că ar apărea

Alaiba a depus plângere. Cere identificarea și pedepsirea autorilor imaginilor în care se pretinde că ar apărea Ministrul Alaiba a depus plângere la poliție și...

Poliția și Procuratura Anticorupție, briefing de presă despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor

Poliția și Procuratura Anticorupție, briefing de presă despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat un briefing de presă...

Atenție! Somon infestat cu bacterii retras din comerț

Atenție! Somon infestat cu bacterii retras din comerț Atenție, un lot de somon infestat cu o bacterie periculoasă este retras din comerț. Citește și: ANSA retrage...

Consulatul Onorific al Kazahstanului, inaugurat la Bălți

Consulatul Onorific al Kazahstanului, inaugurat la Bălți La Bălți a fost deschis Consulatul Onorific al Kazahstanului, în cadrul unei ceremonii la care au participat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.