Inundaţii catastrofale în Australia: ‘Apă cât vezi cu ochii!’

Publicat:

Apele ieşite din matcă ale mai multor râuri au inundat vineri statul australian Queensland, acoperind păşunile, izolând mai multe oraşe şi afectând aproximativ 200 de locuinţe, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Este apă cât vezi cu ochii”, a declarat telefonic James Wyld, aflat la Julia Creek Hotel din Queensland.


Citeşte şi: La un pahar de soju, Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internaţională

La est, în oraşele de coastă Ingham şi Halifax, unde predomină culturile de trestie de zahăr, a fost declarată stare de dezastru, iar televiziunile arată imagini cu apele râului Herbert revărsate peste principala autostradă.

În zona Ingham, au fost inundate 225 de locuinţe, însă nu a fost raportat niciun rănit, potrivit autorităţilor.

În total 72 de copii aflaţi într-o tabără şcolară la nord de Ingham au rămas izolaţi de apele ieşite din matcă, a declarat reporterilor în Brisbane premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk. ”Sunt în siguranţă, starea lor de spirit este bună”, a spus aceasta.

Nivelul răului Herbert, cel mai ridicat din 2009, este aşteptat să scadă pe parcursul nopţii, dar principalele avertizări de inundaţii îşi menţin valabilitatea pentru cel puţin şase râuri de pe teritoriul statului, potrivit Biroului de Meteorologie.

Citeşte şi: Recompensă de 5 milioane de dolari pusă pe capul unui lider taliban

Retragerea apelor ar putea dura mai multe săptămâni în zonele cele mai joase din vestul statului, unde precipitaţiile erau aşteptate pe fondul unei secete severe.

”A fost o ploaie bună… dar nu peste tot oportună”, a declarat pentru Reuters hidrologul principal al Biroului de Meteorologie, Andy Barnes.

”Nu cred că acest lucru va fi suficient pentru a înlătura efectele anilor îndelungaţi de secetă”, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.