X

Inundaţii catastrofale în Iran (VIDEO): Cel puţin şase oameni au murit!

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi altele sunt date dispărute joi în inundaţiile care au afectat regiuni din apropiere de Teheran, au informat surse oficiale, potrivit AFP şi agerpres.

“Până în prezent, cinci persoane au murit şi nouă au fost rănite în inundaţiile din satul Emamzadeh Davud, la vest de Teheran”, a declarat Pirhossein Kolivand, şeful Semilunii Roşii iraniene, la televiziunea de stat.

Citeşte şi: Iranienii au prins curaj: Washingtonul trebuie să demonstreze dorinţa sa de a relansa acordul nuclear! – Black News

Ploile abundente au provocat alunecări de teren în sat, unde mai multe maşini au rămas blocate în noroi, a precizat Kolivand.

Operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute continuă în provincia Teheran, a declarat ministrul de interne Ahmad Vahidi la televiziunea de stat.

La Damavand, la est de capitală, corpul unei persoane care a murit în inundaţii a fost găsit de o echipă a celulei de criză din oraş, a informat agenţia oficială Irna.

O ţară în mare parte aridă, Iranul s-a confruntat cu episoade repetate de secetă în ultimul deceniu, dar şi cu inundaţii regulate cauzate de ploile torenţiale.

În imaginile postate pe reţelele de socializare se poate vedea un adolescent plin de noroi, agăţat de un stâlp în mijlocul unei străzi inundate din Emamzadeh Davud. Un zid se prăbuşeşte câteva secunde mai târziu lângă el.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi i-a ordonat guvernatorului Teheranului să ia măsurile necesare pentru a preveni producerea de incidente, potrivit unui comunicat oficial.

Citeşte şi: Autorul atacului armat de la 4 iulie, inculpat pentru 117 capete de acuzare – Black News

Sâmbătă, mass-media locale au raportat moartea a 22 de persoane în urma inundaţiilor din provincia sudică Fars. În ianuarie, opt persoane şi-au pierdut viaţa în aceeaşi regiune, deosebit de predispusă la inundaţii.

În 2019, ploile abundente căzute în sudul Iranului au provocat moartea a cel puţin 76 de persoane şi pagube estimate la peste două miliarde de dolari. 

Tags: Ahmad VahidiDamavandEbrahim RaisiEmamzadeh DavudinundatiiIranPirhossein Kolivandteheran
Categorii: Sinteze