Inundaţii catastrofale în Noua Zeelandă. Mii de oameni au fost evacuaţi!

Publicat:

Inundaţiile grave au forţat miercuri mii de locuitori ai Insulei de Sud din Noua Zeelandă să-şi părăsească locuinţele, în timp ce sute de turişti au rămas blocaţi în populara atracţie turistică Milford Sound, informează AFP, potrivit agerpres.

Regiunea Southland, din extremitatea meridională a Insulei de Sud, a declarat stare de urgenţă după căderea a peste 1.000 de milimetri de precipitaţii în 60 de ore.


Citeşte şi: Israelul bombardează poziţiile Hamas din Fâşia Gaza

Ploile torenţiale au provocat alunecări de teren pe mai multe drumuri importante, iar apele râurilor au ieşit din matcă.

Autorităţile au solicitat miercuri dimineaţa locuitorilor din zonele joase Gore şi Mataura să-şi părăsească imediat casele după ce apele râului Mataura au ieşit din matcă. Şi locuitorii unor zone din aval, precum Wyndham, au fost încurajaţi să se pregătească să plece.

“Am emis instrucţiuni care vizează evacuarea sau pregătirea evacuării pentru 6.000 de persoane din regiune”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Southland (EMS).

Electricitatea a fost întreruptă în zonele afectate ca măsură de precauţie, iar în bisericile şi şcolile din zonă au fost înfiinţate centre pentru sinistraţi.

Citeşte şi: Nancy Pelosi, foc şi pară pe Trump: A RUPT discursul preşedintelui american!

În plus, inundaţiile au avariat singurul drum care duce spre Milford Sound, un fiord pitoresc foarte popular în rândul turiştilor străini.

Potrivit EMS, circa 200 de persoane au fost deja evacuate de la Milford Sound cu elicopterul spre oraşul din apropiere, Te Anau.

Doar două cazuri de răniri uşoare au fost raportate după ce o alunecare de teren a lovit o cabană aflată în zona unui traseu de drumeţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală Un copac a căzut la pământ în Parcul Ștefan cel Mare, blocând complet un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.