X

Inundații puternice în Venezuela; patru morți la o reuniune religioasă

Ploi puternice au cauzat inundaţii în care au murit cel puţin şapte persoane la o reuniune religioasă la care participau aproape 40 de persoane, într-o regiune din Anzii venezueleni care se învecinează cu Columbia, relatează AFP, scrie news.ro .

”În partea înaltă a muntelui au fost ploi abundente, care au cauzat o inundaţie ce a luat un grup de persoane”, a anunţat sâmbătă, pe reţele de socializare, guvernatorul statului Tachira (vest), Freddy Bernal.

Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

”Până în prezent, şapte corpuri au fost recuperate, dintre care patru nu au fost identificate, şi căutăm în continuare trei corpuri”, a anunţat el, deplângând o ”tratgedie regretabilă”.

În total 36 de membri ai Bisericii Metodiste, un grup religios protestant, s-au reunit în această regiune turistică la o ”adunare”. Unii se scăldau în râi atnci când a avut loc inndaţia, care a luta mai multe persoane.

Căutările victimelor, îngreunate de caracteristicile geografice ale acestei regiuni muntoase şi cu temperaturi scăzute, au continuat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit autorităţilor, Venezuela a înregistrat în 2022 precipitaţii peste medie, care au cauzat pagube în anumite regiuni.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO

Guvernul atribuie aceste precipitaţii fenomenului meteorologic La Niña, care are la origine o anomalie termică a apelor ecuatoriale de suprafaţă din Oceanul Pacific.

Tags: columbiainundatiiLa NinaTachiraVenezuela
Categorii: Știrile zilei