X

Inundaţii puternice şi alunecări de teren catastrofale în Indonezia: 59 de oameni au pierit!

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au afectat Indonezia în ultimele zile s-a dublat vineri, ajungând la 59 de morţi şi 25 de dispăruţi, şi ar putea creşte în continuare, a informat Agenţia de gestionare a dezastrelor, citată de AFP, potrivit agerpres.

Circa 3.400 de persoane au fost evacuate în urma ploilor abundente, însoţite de vânturi puternice, care s-au abătut asupra sudului insulei Sulawesi (centrul ţării), umflând cursurile de apă şi determinând ieşirea lor din matcă.

Citeşte şi: Washingtonul n-a reuşit să-l impună pe Juan Guaido la OSA

Bilanţul anterior, dat publicităţii joi, indica 30 de morţi.

Zeci de sate au fost inundate în 12 districte, dar şi o parte a capitalei insulei, Makassar.

“Nu am văzut niciodată (inundaţii) de o asemenea amploare”, a declarat pentru AFP Syamsibar, directorul Agenţiei de gestionare a dezastrelor din sudul insulei Sulawesi.

Districtul Gowa a fost cel mai afectat de intemperii, cu 44 de morţi, a adăugat responsabilul citat, care, asemenea multor indonezieni, are un singur nume.

Salvatorii şi localnicii din Makassar se deplasau pe străzile inundate, cu apa ajungându-le la talie, unii purtându-şi lucrurile pe cap. Alţii au împrumutat plute sau bărci pentru a putea părăsi zonele inundate.

Potrivit autorităţilor, nivelul apelor este în scădere, însă daunele rămase în urma inundaţiilor sunt semnificative, fiind avariate case, clădiri guvernamentale, şcoli şi poduri.

Citeşte şi: Canada găzduieşte Grupul de la Lima privind situaţia din Venezuela

Agenţia Meteorologică Indoneziană a anunţat ploi abundente în zonă până miercuri, însă intensitatea precipitaţiilor s-a diminuat joi la Makassar şi în sudul insulei, potrivit Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt frecvente în Indonezia, un vast arhipelag adesea afectat de intemperii, în special în timpul sezonului ploios.

Inundaţiile şi alunecările de teren au ucis peste 20 de persoane în luna octombrie pe insula Sumatra din vestul arhipelagului.

Tags: alunecari de terendistrictul Gowaindoneziainsula SulawesiinundatiiMakassar
Categorii: Știrile zilei