X

Inundaţiile din Bulgaria au provocat moartea a trei oameni

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi una a fost dată dispărută miercuri ca urmare a inundaţiilor din estul Bulgariei cauzate de ploile torenţiale, a anunţat primul-ministru Boiko Borissov, conform AFP, transmite şi agerpres.

Aproape 170 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut în 24 de ore în regiunea Burgas, unde s-au înregistrat victimele, potrivit serviciului meteorologic.

Citeşte şi: ISIS ameninţă Cupa Mondială din Rusia. Messi apare într-un mesaj şi plânge cu lacrimi de sânge

Doi bărbaţi în vârstă şi o femeie s-au înecat şi un alt bărbat este dat dispărut, potrivit autorităţilor locale. Opt sate din regiune au fost deosebit de afectate de inundaţii.

În oraşul Kameno autorităţile au declarat situaţie de urgenţă, după ce zeci de case şi drumuri au fost acoperite de apă. Locuitorii din satul Trastikovo, situat la aproximativ 390 km (242 km) est de Sofia, au fost evacuaţi după ce apa a spart un dig, transmite Reuters.

Ploile abundente care cad de trei zile în Bulgaria şi vântul puternic au cauzat numeroase întreruperi de electricitate şi au îngreunat traficul în oraşe şi pe drumurile din ţară.

Tags: BulgariaBurgasinundatiiploi torentialeTrastikovo
Categorii: Diaspora