X

Inundaţiile din nordul Italiei au provocat pagube de miliarde de euro

Inundaţiile din regiunea italiană Emilia-Romagna (nord), unde nouă persoane şi-au pierdut viaţa, au provocat pagube importante care se ridică la miliarde de euro, cu terenuri agricole distruse acoperite de ape, a declarat joi guvernatorul regional, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Amploarea distrugerilor cauzate de vremea rea este ca cea provocată de un alt cutremur”, a declarat Stefano Bonaccini, preşedintele regiunii Emilia-Romagna, pentru postul public de televiziune Rai 3.

Citește și :  Montana devine primul stat din SUA care interzice TikTok

Potrivit asociaţiei agricole Coldiretti, mai mult de 5.000 de ferme au fost inundate în regiune, unde se află aşa-numita “Vale a fructelor” din Italia, şi care a suferit pagube importante în urma unui cutremur din 2012.

Guvernul urmează să aloce săptămâna viitoare 20 de milioane de euro pentru Emilia-Romagna, în plus faţă de cele 10 milioane de euro deja alocate ca răspuns la inundaţiile de la începutul lunii mai.

În această săptămână, mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor după ce ploi torenţiale s-au abătut asupra unei zone cuprinse între oraşul Bologna şi oraşul Rimini de pe coasta Adriaticii. Peste 20 de râuri au ieşit din matcă, declanşând inundaţii şi sute de alunecări de teren.

Cântăreţul american Bruce Springsteen a anunţat că va susţine aşa cum fusese planificat concertul programat pentru joi seara în oraşul italian Ferrara (nord-est), în Emilia Romana, regiune grav afectată de inundaţii.

Citește și : Mai mulţi nord-coreeni au reuşit să fugă în Coreea de Sud

Springsteen, 73 de ani, se află în prezent într-un turneu european, care a început pe 28 aprilie la Barcelona şi care îl va duce pe cântăreţul american, poreclit The Boss, în ţări precum Franţa, Italia, Marea Britanie şi Germania.

Tags: Emilia-RomagnainundatiiitaliaStefano Bonaccini
Categorii: Diaspora