Inundaţiile din sudul Malaysiei au forţat 40.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele

Publicat:

Inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale au forţat aproape 40.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele în statul Johor, din sudul Malaysiei, la graniţa cu Singapore, iar cel puţin patru persoane au murit în ultima săptămână, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

”Obişnuiam să ne pregătim pentru sezonul ploios în noiembrie şi decembrie”, a spus Mohd Noor Saad, un rezident de 57 de ani din oraşul Yong Peng, districtul Batu Pahat, Jahor.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

”Fiecare locuinţă deţinea o barcă, dar acum, din cauza vremii imprevizibile, se pare că nu suntem pregătiţi şi este haos”, a mai spus el.

Autorităţile au instalat peste 200 de adăposturi destinate persoanelor strămutate de inundaţii, a precizat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor.

Inundaţiile sunt un fenomen obişnuit în Malaysia în timpul sezonului musonului, care durează din octombrie până în martie, însă ploile de săptămâna aceasta au pus mulţi rezidenţi în situaţia de a găsi cu dificultate un adăpost.

Kabibah Siam, de 54 de ani, angajată într-o cafenea, a declarat, în timp ce-şi scotea bunurile din locuinţa inundată, că s-a resemnat şi că încearcă să se descurce singură în timpul inundaţiilor.

”Ce putem face? Nu ne putem plânge de soarta noastră pentru că toată lumea e în aceeaşi situaţie aici”, a spus ea.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

Deşi Jahor este cea mai afectată provincie, s-au înregistrat inundaţii şi în alte state, care au forţat sute de persoane să-şi părăsească locuinţele.

Serviciul meteorologic a avertizat că urmează în continuare ploi, în principal în statele sudice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.