X

Inundațiile din Vietnam au luat cu ele 24 de vieți omenești

Bilanţul în urma inundaţiilor care au afectat luna aceasta sudul şi centrul Vietnamului a crescut la 24 de decese după recuperarea trupului neînsufleţit al ultimei persoane dintre cele date dispărute în cele două regiuni, au informat luni autorităţile citate de DPA, potrivit agerpres.

Inundaţiile au produs haos în luna august atât în centrul şi sudul ţării, cât şi în regiunile nordice, primele afectate de taifunul Wipha care a atins zona de uscat la 2 august, au indicat autorităţile din domeniul situaţiilor de urgenţă. Şase persoane sunt în continuare date dispărute în urma inundaţiilor din nord.

Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

În sud, aproape 3.900 de locuinţe şi peste 22.000 de hectare de culturi au fost inundate, majoritatea în provincia Lam Dong.

Inundaţiile au distrus peste 30 de kilometri de drumuri naţionale, inclusiv calea de acces către oraşul turistic Dalat.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

Pagubele sunt estimate la peste un miliard de dongi vietnamezi (46 milioane de dolari), cele mai mari înregistrate în ultimii ani în Vietnam în urma unui fenomen natural.

Inundaţiile mortale sunt obişnuite în Vietnam, notează DPA.

Tags: DalatHanoiinundatiiLam DongtaifunTaifunul WiphaVietnam
Categorii: Știrile zilei