Inundaţiile fac ravagii în California: O persoană a murit, mii de case inundate şi zeci de mii de oameni evacuaţi – VIDEO

Publicat:

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în nordul Californiei au provocat decesul unei persoane, în timp ce 2.000 de locuinţe au fost inundate şi zeci de mii de persoane au fost evacuate după ieşirea din matcă a unui râu, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.

Guvernatorul statului California, democratul Gavin Newsom, a declarat joi starea de urgenţă pentru comitatele Amador, Glenn, Lake, Mendocino şi Sonoma, ceea ce va permite agenţiilor de stat să solicite ajutor guvenului federal pentru lucrările de reconstrucţie.


Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

Autorităţile au informat despre moartea unui bărbat în localitatea Ferndale care s-a înecat după ce a fost luat de curenţi, când încerca să ajungă acasă unde rămăseseră blocaţi trei minori.

Localitatea cea mai afectată de inundaţii este Guerneville, din comitatul Sonoma, de aproximativ 4.500 de locuitori şi situată în valea râului, ale cărui ape s-au revărsat. Imaginile difuzate la televiziune au arăt localnici deplasându-se în caiace.

Localitatea s-a transformat miercuri seară timp de câteva ore într-o insulă, complet inaccesibilă rutier, deşi joi nivelul apei a scăzut uşor şi a permis ca Guerneville să fie din nou accesibilă pe şosea.

Serviciile de urgenţă au profitat de acest moment pentru a scoate din apă zeci de maşini rămase blocate şi a-i salva pe ocupanţi, potrivit biroului şerifului comitatului Sonoma.

Deşi revărsările Russian River sunt obişnuite în această perioadă a anului, creşterea cu 14 metri a cotei apelor sale nu se mai înregistrase de peste 25 de ani.

Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

Inundaţiile de miercuri au fost provocate de ploile abundente aduse de un front atmosferic extrem de umed, venit din Oceanul Pacific şi care a rămas mai multe zile deasupra acestei regiuni din nordul statului american California. Alte localităţi afectate, pe lângă Guerneville, sunt Novato, San Anselmo, Kenwood, Napa, Santa Rosa, Windsor şi Monte Rio.

Nordul Californiei se confruntă cu o iarnă deosebit de ploioasă, spre deosebire de acum un an şi jumătate când această perioadă a fost extrem de secetoasă.

La sfârşitul anului 2017, o parte din această zonă afectată acum de inundaţii a fost răvăşită de cele mai devastatoare incendii din istoria Californiei, care au lăsat în urmă 22 de morţi şi 5.500 de case complet distruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia Arheologii au descoperit un artefact rar din piatră...

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți De la începutul războiului în Ucraina și...

Cel mai înalt munte din lume, cel mai poluat. Cel puţin 50 de tone de gunoaie îngheţate se află în ultimul popas al alpiniştilor

Cel mai înalt munte din lume, cel mai poluat. Cel puţin 50 de tone de gunoaie îngheţate se află în ultimul popas al alpiniştilor Cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.