X

Inundaţiile puternice din Coreea de Nord amenință să agraveze criza alimentară și cea economică din țară

Străzile din mai multe orașe din Coreea de Nord sunt inundate din cauza ploilor abundente, ceea ce agravează criza economică din țara asiatică, potrivit Reuters, informează mediafax.

Orașele nord-coreene de la granița cu China au fost inundate săptămâna aceasta în urma unor ploi abundente, amenințând să agraveze criza alimentară și cea economică din țară.

Citește și :  După demisia lui Johnson, Biden afirmă că doreşte continuarea ‘strânsei cooperări’ cu Regatul Unit

Radiodifuzorii de stat din Coreea de Nord au declarat că orașul Sinuiju a înregistrat joi cele mai mari precipitații din acest an.

Imaginile au arătat autobuze și alte autovehicule trecând prin apa care a umplut intersecțiile, în timp ce pietonii se bălăcesc în apropiere.

În est, în provincia Hamgyong de Nord, oficialii au intervenit pentru a se asigura că rezervele de apă nu sunt contaminate și i-au îndemnat pe locuitori să fiarbă apa înainte de a o bea, a raportat agenția de știri de stat KCNA.

Dezastrele naturale și epidemiile pot exacerba penuria de alimente în Coreea de Nord, care se află sub sancțiuni internaționale din cauza programelor sale de înarmare nucleară și de rachete. De asemenea, țara și-a închis granițele pentru majoritatea schimburilor comerciale pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Un raport anual al Națiunilor Unite privind securitatea alimentară publicat joi a constatat că procentul nord-coreenilor subnutriți a ajuns la 41,6% în perioada 2019-2021, față de 33,8% în perioada 2004-2006.

Citește și : Boris Johnson îi va lăsa succesorului său ‘deciziile bugetare majore’ (Downing Street)

Tags: Coreea de NordgranitaHamgyong de Nordinundatiiploi
Categorii: Știrile zilei