X

Invazia din Ucraina arată că NATO a devenit ‘mai puternică’, iar Rusia ‘mai slabă’

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a declarat joi, la Varşovia, că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a devenit “mai puternică”, iar Rusia “mai slabă” în urma agresiunii ruse în Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

“Alianţa NATO este mai puternică şi Rusia este mai slabă din cauza a ceea ce (preşedintele rus Vladimir) Putin a făcut, aceasta este foarte clar pentru noi”, a declarat Harris, în timp ce gazda sa, preşedintele polonez Andrzej Duda, a denunţat “barbaria” forţelor ruse, “barbarie care are caracteristicile unui genocid”.

Citeşte şi: Comisie de anchetă a Parlamentului European cu privire la presupusa utilizare în UE a softului de spionaj Pegasus – Black News

“Trebuie să salvăm Ucraina”, a declarat şeful statului polonez. “Trebuie să adoptăm noi sancţiuni împotriva Rusiei. Nu putem tolera activităţi militare care au caracteristicile unui genocid”, a spus el.

După ce au evocat bombardamentele ruse asupra unor spitale din Ucraina, Duda a declarat că procurorii Curţii Penale de la Haga se află în prezent în Polonia pentru a aduna dovezi asupra unor eventuale crime de război, atât pe baza unor mărturii de refugiaţi, cât şi pe baza unor înregistrări video aduse pe telefoane mobile.

Citeşte şi: WarnerMedia se alătură companiilor care abandonează Rusia – Black News

“Cred că această muncă se va solda cu acte de acuzare foarte serioase şi care vor duce la condamnarea de criminali de război”, a mai spus Duda.

Evocând la rândul său “atrocităţile inimaginabile” din ultimele 24 de ore şi bombardamentul asupra unor clădiri ce găzduiau un spital pediatric şi o maternitate, Harris a subliniat că Ministerul Justiţiei american a înfiinţat la rândul său un grup de lucru pentru a ancheta asupra unor presupuse “activităţi criminale” ale unor “instituţii şi particulari, inclusiv oligarhi”.

Tags: Andrzej DudaKamala HarrisNATOPoloniarusiaSUAvarsovia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina