Invazia rusă în Ucraina, o ameninţare la adresa securităţii globale

Publicat:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în oraşul japonez Hiroshima, primul din istorie care a fost atacat cu bombă nucleară, a declarat vineri că invazia rusă în Ucraina şi recentul test de rachetă al Coreei de Nord constituie o ameninţare la adresa securităţii globale, informează Reuters, potrivit agerpres.

Charles Michel a subliniat că Hiroshima constituie “un memento puternic al urgenţei” de a întări regulile internaţionale pentru dezarmare nucleară şi controlul armelor.


Citeşte şi: Kais Saied NU vrea observatori străini la alegerile din Tunisia – Black News

“În timp ce vorbim, securitatea globală este sub ameninţare. Rusia, un stat ce deţine arme nucleare… atacă naţiunea suverană Ucraina, făcând referiri ruşinoase şi inacceptabile la utilizarea de arme nucleare”, a spus Michel.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, desfăşoară o vizită oficială în Japonia, unde au avut întrevederi cu premierul Fumio Kishida şi cu alţi oficiali niponi.

Joi, Ursula von der Leyen a declarat că Rusia este “ameninţarea cea mai directă” la adresa ordinii mondiale din cauza invaziei lansate împotriva Ucrainei.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Peru – Black News

Invazia rusă din Ucraina a stârnit temeri privind apariţia celei mai grave confruntări dintre Rusia şi SUA de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Rusia şi SUA sunt de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii: Rusia deţine circa 6257 focoase nucleare, iar cele trei puteri nucleare din NATO – SUA, Marea Britanie şi Franţa – au circa 6065 împreună, conform Asociaţiei pentru controlul armamentelor, o organizaţie independentă din Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.